ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για ακόμη μια χρονιά, το Φεστιβάλ Αστυπάλαιας «Μαξούλια 2012» δίνει το στίγμα του
με τη συμμετοχή και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αστυπάλαιας…

Ο πολιτισμός στην Αστυπάλαια δίνει και φέτος το καλοκαίρι το παρών του, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που εντάσσονται στο Φεστιβάλ Αστυπάλαιας. Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το πανέμορφο νησί των δωδεκανήσων φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις που απευθύνονται τόσο στον μόνιμο όσο και στον καλοκαιρινό πληθυσμό του νησιού που έχει αγκαλιάσει με μεγάλη θέρμη το Φεστιβάλ.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση κατέχει ο καταξιωμένος συνθέτης Γιώργος Ανδρέου, ενώ από πέρσι το καλοκαίρι συμμετέχει ενεργά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αστυπάλαιας με τα “Μαξούλια” του, μια σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική και εικαστικά, ενσωματωμένες όλες στην ιδέα της αυτοοργάνωσης, του εθελοντισμού και της ενίσχυσης ερασιτεχνικών και νεανικών πρωτοβουλιών.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αστυπάλαιας.

Σημείωμα του εθελοντή καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αστυπάλαιας, Γιώργου Ανδρέου:
«Στην Αστυπάλαια συνεχίζουμε την προσπάθεια. Δώδεκα χρόνια σ’ ένα πανέμορφο νησί στη μέση του Αιγαίου, τιμούμε τον πολιτισμό του καλού Ελληνικού Τραγουδιού και συμμετέχουμε στον πανελλήνιο πολιτιστικό χάρτη με το Φεστιβάλ Αστυπάλαις, ένα θεσμό με πανελλήνια καταξίωση και αποδοχή. Απο το καλοκαίρι του 2011 συμπαραστάτης και συνεργάτης μας είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αστυπάλαιας με τα “Μαξούλια” του, μια σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική και εικαστικά, ενσωματωμένες όλες στην ιδέα της αυτοοργάνωσης, του εθελοντισμού και της ενίσχυσης ερασιτεχνικών και νεανικών πρωτοβουλιών. Η προσπάθεια συνεχίζεται και φέτος (2013) με εξαιρετικά αποτελέσματα – ο επισκέπτης της Αστυπάλαιας έχει να διαλέξει από μια σειρά συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και εικαστικών δρώμενων, ώστε μαζί με τις διακοπές του να τραγουδήσει, να συγκινηθεί, να στοχαστεί. Αξίζει να αναφερθεί πως οι φετεινές εκδηλώσεις πολιτισμού στην Αστυπάλαια είναι αφιερωμένες στη μνήμη του εκλιπόντος δημάρχου Τήλου Τάσου Αλιφέρη, ενός σημαντικού ανθρώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης στα Δωδεκάνησα, με έργο σημαντικό και πολυποίκιλο καθώς και πολλές αξιόλογες πρωτοβουλίες στον τομέα του Πολιτισμού».

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Κάθε καλοκαίρι, στο πανέμορφο περιβάλλον που προσφέρουν οι Ανεμόμυλοι στην πλατεία του νησιού, διοργανώνεται:

  • έκθεση βιβλίου
  • έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων
  • έκθεση ζωγραφικής
  • έκθεση φωτογραφίας
hotels astypalea dodekanisos - Mariakis Luxury Studios
hotels astypalea dodekanisos - Mariakis Luxury Studios
hotels astypalea dodekanisos - Mariakis Luxury Studios

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΟΧΕΣ