ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Περίπατος στα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού

Ίσως είναι ομορφότερη και παράλληλα η συντομότερη διαδρομή που μπορείτε να κάνετε στα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού. Ένας περίπατος είναι αρκετός για να ανακαλύψετε την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της Αστυπάλαιας αλλά και απολαύσετε τη μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο.

hotels astypalea dodekanisos - Mariakis Luxury Studios
hotels astypalea dodekanisos - Mariakis Luxury Studios

Μονοήμερη εκδρομή στα Νησάκια Κουτσομύτη και Κουνούπες

Για να προσεγγίσετε αυτά τα 2 νησάκια θα πρέπει να ενοικιάσετε ιδιωτικό σκάφος ή να πάτε με το εκδρομικό καραβάκι. Προσέγγιση με ιδιωτικό σκάφος: Θα χρειαστεί να πάτε στη παραλία του Λιβαδιού και να ενοικιάσετε το ιδιωτικό σκάφος. Ακολουθώντας τις οδηγίες του ενοικιαστή και χρησιμοποιώντας τo GPS του ταχυπλόου θα μεταβείτε σε περίπου 20 λεπτά στα νησάκια. Προσέγγιση με εκδρομικό καΐκι: εδώ το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε στο λιμανάκι του Πέρα Γιαλού ή της Μαλτεζάνας την ώρα που θα σας έχει υποδείξει ο Καπετάνιος. Κουτσομύτης: είναι ένα σύμπλεγμα 2 νησιών, με πράσινα νερά σαν και αυτά της πισίνας.

Μια μαγική εικόνα. Μπορείτε να μεταβείτε από το ένα νησί στο άλλο κολυμπώντας. Κουνούπες: είναι ένα αρκετά μεγάλο νησί με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που προκαλεί μοναδικό θέαμα. Το νησί αποτελείται από 2 μέρη τα οποία παραμένουν ενωμένα μεταξύ τους εξαιτίας μιας λεπτής λωρίδας από βότσαλα και άμμο. Αυτή η φυσική παραλία βρέχετε και από τα ανατολικά και από τα δυτικά. Από τα ανατολικά σχηματίζεται ένα μεγάλος και βαθύς κόλπος με καταγάλανα νερά, και από τα δυτικά επικοινωνεί με την ανοιχτή θάλασσα. Απολαύστε το…

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη

Ξεκινάμε από την χώρα με μοτοσυκλέτα, αυτοκίνητο ή και με τα πόδια (για τους λάτρεις της πεζοπορίας) κατευθυνόμενοι βορειοδυτικά του νησιού με πρώτη στάση το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη το οποίο απέχει από τη χώρα 8 χιλιόμετρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι το μοναστήρι, έχουμε τη δυνατότητα να φωτογραφίσουμε παλιά πέτρινα σπίτια, μνημεία και μαντριά στα οποία εκτρέφονται διάφορα ζώα. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τοπικά παρθένα γαλακτοκομικά προϊόντα και τη ζεστή φιλοξενία των γεωργών. Συνεχίζοντας τη διαδρομή, θα σας δοθεί πολλές φορές η ευκαιρία να απολαύσετε τη πανοραμική θέα που σας προσφέρει το υψόμετρο στο οποίο θα βρίσκετε.

Επίσης, θα μείνετε έκπληκτοι όταν από τη κορυφή του βουνού θα μπορείτε να δείτε την Αστυπάλαια περιτριγυρισμένη από τη θάλασσα. Φτάνοντας στο μοναστήρι, αναγκαστικά θα πρέπει να εγκαταλείψετε το αυτοκίνητο η τη μοτοσυκλέτα σας. Σε αυτό το σημείο ξεκινάει η κατάβαση για τη παραλία. Η διαδρομή από το μοναστήρι μέχρι τη παραλία θα διαρκέσει 2 ώρες. Στη μέση της διαδρομής υπάρχει ένας μικρός καταρράκτης (ο περίφημος καταρράκτης του Αγ. Ιωάννου) του οποίου τα νερά λιμνάζουν σε μία φυσική πισίνα που έχουν σχηματίσει τα βράχια του βουνού. Κάνοντας μια δροσερή βουτιά θα πάρετε δυνάμεις για τη τελική διαδρομή, τη παραλία. Καλό μπάνιο…

hotels astypalea dodekanisos - Mariakis Luxury Studios
hotels astypalea dodekanisos - Mariakis Luxury Studios

Σπηλιά του Νέγρου

Η σπηλιά του Νέγρου βρίσκεται στις Βάτσες, στο Δυτικό τμήμα της νήσου της Αστυπάλαιας και έχει συνδεθεί σύμφωνα με την παράδοση με διάφορους μύθους για πειρατές και θησαυρούς. Σύμφωνα λοιπόν με τον επικρατέστερο μύθο, οφείλει το όνομά της σε έναν πειρατή από το Βαθύ Σάμου ο οποίος έδρασε στο Αιγαίο και κάποτε κατέφυγε εκεί πιθανόν για να κρύψει κάποιο θησαυρό. Η ιστορία αυτή έχει καταγραφεί και σε βιβλίο με τίτλο «Γεώργιος Νέγρος – Ο τίγρης του Αιγαίου» στο οποίο παρατίθενται πηγές και έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν και στηρίζουν την ύπαρξη του προσώπου αυτού.

Το σπήλαιο διαθέτει μοναδικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ενώ χρησιμοποιείτο ως εκκλησία από χριστιανούς που κατέφευγαν εκεί για να προσευχηθούν και να κρυφθούν κατά την περίοδο των διωγμών τους. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι μετάβασης στο σπήλαιο, είτε με καΐκια που ξεκινούν από τη Χώρα ή την Ανάληψη μέχρι την παραλία των Βατσών, είτε με αυτοκίνητο και στη συνέχεια πεζοπορία για περίπου 45 λεπτά. Προσοχή στην είσοδο του σπηλαίου γιατί είναι δυσπρόσιτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΟΧΕΣ